Säkerhet/AnvändningViktigt att tänka på!

Läs alltid användaranvisningarna på förpackningen. Myggmedel ska användas med stor försiktighet på barn som är över tre år och inte alls på barn under tre år. Ämnena som finns i myggmedel kan vara skadliga för nervsystemet (neurotoxiska), speciellt om barn under tre år får i sig dem via munnen. De flesta myggmedel kan vara farliga även för vuxna om de används i stor mängd under en längre tid. Då Råd & Rön gjorde undersökning fann de att de flesta myggmedlen rekommenderades att användas max tre gånger om dagen. Undantaget var MyggA som endast ska användas två gånger om dagen.

I handeln kan det finnas myggmedel som inte har godkänts av Kemikalieinspektionen. Detta innebär att de inte garanterat fungerar och dessutom kan de vara skadliga för kroppen och för miljön.

TIPS: Titta efter på produkten om den är märkt "Bekämpningsmedel klass 3" samt med ett fyrsiffrigt registreringsnummer. I så fall är det bara att tuta och köra (i rimlig mängd!).

Informationen på denna sida är hämtad ur texter från Råd & Rön och Testfakta. Om något inte stämmer eller bör tilläggas: kontakta myggmedel.nu!

Läs mer om myggmedel för barn här.